ShandriGierman

gelukssteentjes2

Gelukssteentjes

Tijdens het geluksweekend kun je op onverwachte plekken gelukssteentjes van mij vinden.

Ik ben begonnen met het maken van gelukssteentjes toen ik zelf erg ziek ben geworden. Het werkt voor mij als afleiding en als een soort bezigheidstherapie, dus ik ben blij dat ik dat nog kan en mag doen!
 
In het ziekenhuis legde ik de steentjes met een iets andere tekst overal neer. En als je dan de vinder een steentje zag oppakken en de tekst ‘Een gelukssteentje voor jou, ik wens je een fijne dag’ zag lezen en vervolgens heel open zag glimlachen, dan was mijn dag ook weer wat beter .

Na de aanslagen in mijn favoriete land Frankrijk en later België raakte mij dit zo dat ik de tekst heb omgevormd, en zo onder alle mensen een klein beetje geluk en liefde wil verspreiden. Ik heb een deel van de tekst daarom aangepast naar ‘Een gelukssteentje voor jou. Make love, not war!’.

Zo is dit idee ontstaan! Ik houd op een poster bij welke plaatsen meedoen, en hopelijk willen er nog veel mensen meedoen door de steentjes te verspreiden!
Het geeft mij afleiding van de dagelijkse pijn omdat ik meervoudig chronisch ziek ben, en het geeft vele mensen een klein stukje geluk . Positiviteit en geluk delen is mijn drijfveer!

Inmiddels zijn er al 50.000 steentjes de wereld in!