bergweide

Verpleeghuis Bergweide

De kern van onze zorg is dat wij samen garant willen staan voor een optimale kwaliteit van zorg. Menslievendheid en menswaardigheid gaan hand in hand, vanuit welgemeende zorgzaamheid en vakmanschap. De behoefte en beleving van elke individuele bewoner staan centraal waarvoor we te allen tijden op zoek zullen gaan naar een passend aanbod en een persoonlijk afgestemde benaderingswijze.

Presentatie: Geluk is… muziektherapie, dans- en bewegingstherapie
Tijdens het geluksweekend dragen wij graag bij als geluksbrengers om zodoende de bijzonder mooie momenten met elkaar te kunnen delen. Creatieve therapie behoort tot het aanbod van Verpleeghuis Bergweide. Muziektherapie, dans-/bewegingstherapie en dramatherapie werken middels het creatieve medium aan verschillende individuele hulpvragen, zoals onder andere; belevingswereld vergroten, stemming verbeteren, onrust verminderen en stervensbegeleiding. Binnen de creatief therapeutische werkwijze komen zeer mooie, ontroerende en bijzondere contactmomenten voor, waardoor we met bijzonder veel passie ons werk uitvoeren. Deze contacten geven ons elke dag weer de geluksmomenten die we dit weekend graag met u willen delen, om zodoende inzicht te geven in het vakgebied van creatieve therapie. Laat u verrassen, ontroeren en verbazen tijdens een interactieve presentatie over creatieve therapie binnen de psychogeriatrie en somatiek. Wij nodigen u van harte uit voor de presentatie van creatieve therapie in het Savelbergklooster.

Speciaal aanbod voor bewoners en hun familieleden
Daarnaast zal binnen Verpleeghuis Bergweide extra aandacht worden besteed aan het ervaren van geluk tijdens het geluksweekend. Dit aanbod zal plaatsvinden voor bewoners en hun familieleden. Zowel de creatief therapeuten als de activiteitenbegeleidsters zetten zich extra in, om geluk te delen. Zo zal er een groepstherapiesessie worden uitgevoerd, waarbij de drie verschillende media (muziek-, dans- en dramatherapie) gecombineerd zullen worden. Familieleden worden uitgenodigd om creatieve therapie te ervaren.
Verder zal de Activiteitenbegeleiding ‘snoezelactiviteiten’ voor de bewoners uitvoeren in de speciaal daarvoor ingerichte kamer, waarbij een rustige sfeer wordt gecreëerd met behulp van aangepast licht, kleuren, muziek en zintuigprikkelende materialen. Daarnaast zal de Activiteitenbegeleiding zorg dragen voor een Beautydag, waarbij de bewoners extra in het zonnetje worden gezet door middel van gezichtsverzorging, handverzorging en handmassage.

Presentatie: Geluk is… muziektherapie, dans- en bewegingstherapie

  • Zaterdag 29 april 2017
  • De activiteiten in Verpleeghuis Bergweide zijn alleen toegankelijk voor de bewoners en hun familieleden. De presentatie in het Savelbergklooster is voor iedereen toegankelijk.